asimbibastos news
Υλικά:
- 125 γρ. βούτυρο
- 1/2 κούπα ζάχαρη καστανή
- 2 κ.γ. κανέλα
- ½ κ.γ. γαρύφαλλο (προαιρετικό)
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 αυγό
- ¾ κούπας μέλι
- 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κ.γ. σόδα
- ¼ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- Γλάσο (δυνατό)
- 2 ασπράδια αυγού
- 3 Κούπες ζάχαρη άχνη
- 1 βανίλια
- Χρώματα ζαχαροπλαστικής (κίτρινο, κόκκινο, πράσινο, μαύρο)
- Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα να αφρατέψουν.
- (Αν δείτε πως η καστανή ζάχαρη δεν έχει λιώσει καλά μην ανησυχήσετε, όταν μπουν και τα υγρά υλικά στο τέλος, θα έχουν όλα ομογενοποιηθεί).
- Προσθέτουμε την κανέλα και το αλάτι.
- Συνεχίζουμε προσθέτοντας το αυγό και το μέλι.
- Σε άλλο μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν και προσθέτουμε κι αυτό το μίγμα σε δόσεις στο μίξερ.
- Σε αυτό το σημείο χρησιμοποιούμε το γάντζο (το εξάρτημα του μίξερ) για να αναμίξει και να ενοποιήσει καλά τη ζύμη.
- Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και ανοίγουμε φύλλα πάχους 0,50 εκατ.
- Με Χριστουγεννιάτικα κουπ-πατ κόβουμε διάφορα σχέδια μπισκότων και τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για 15 λεπτά, και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.
- Φτιάχνουμε το γλάσο: Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια για λίγο, προσθέτουμε την άχνη και τη βανίλια χτυπώντας για λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί το γλάσο.
- Θέλουμε ένα πυκνό μίγμα, που να στέκεται και να μπορεί όμως εύκολα να βγαίνει από μικρή μύτη κορνέ.
- Χωρίζουμε το γλάσο σε μπολάκια και χωριστά ρίχνουμε μερικές σταγόνες από το κάθε χρώμα μέχρι να αποκτήσει το κάθε χρωματιστό γλάσο μας την απόχρωση που επιθυμούμε.
- Διακοσμούμε τα μπισκότα μας και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.
- Μπορούμε να κολλήσουμε στα μπισκότα και μικρά ζαχαρωτά ή smarties.
- Εάν θέλουμε τα πασπαλίζουμε και με ζάχαρη άχνη.
ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου